B.Sc.

Επιστήμη και
Τεχνολογία Τροφίμων

Cultivating minds
that feed the world

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Τεχνολογία Tροφίμων σχετίζεται με την επεξεργασία και μεταποίηση πρώτων υλών τροφίμων σε ασφαλή, υγιεινά, θρεπτικά, νόστιμα και ελκυστικά τελικά προϊόντα. Η Τεχνολογία Τροφίμων αξιοποιεί και ενσωματώνει την εφαρμογή πολλών τεχνολογικών επιστημών όπως τεχνολογία υλικών, μηχανική, τεχνολογία εργαστηριακών οργάνων, γεωπονία, συσκευασία  και βιοτεχνολογία.

Η Επιστήμη Τροφίμων αποτελεί τη βάση για την επιστημονική κατανόηση της σύνθεσης και της συμπεριφοράς των τροφίμων κάτω από διάφορες συνθήκες επεξεργασίας και συντήρησης. Ενσωματώνει το συνδυασμό πολλών επιστημών όπως διατροφή, ενζυμολογία, μικροβιολογία, φαρμακολογία, τοξικολογία, καθώς και σειράς επιδράσεων της επεξεργασίας, της μεταποίησης και αποθήκευσης.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Οι απόφοιτοι της συγκεκριμένης ειδικότητας μπορούν να απασχοληθούν στη βιομηχανία των τροφίμων, που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική οικονομική δραστηριότητα στον κόσμο ως στελέχη:

  • Σχεδιασμού νέων προιόντων
  • Παραγωγής
  • Ποιοτικού Ελέγχου
  • Διοίκησης

Μπορούν να εργαστούν επίσης σε ερευνητικά εργαστήρια, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και μικροβιακών αναλύσεων, σύμβουλοι στον τομέα των τροφίμων, στελεχη σε εταιρείες προμήθειας και διαχείρισης πρώτων υλών για τη βιομηχανία, όπως επίσης και σε εταιρείες ελέγχου ποιότητας και διαχείρισης συστημάτων ασφάλειας τροφίμων και ποτών.



Για αναλυτική ενημέρωση :
ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ή επισκεφτείτε την κεντρική ιστοσελίδα μας www.perrotiscollege.edu.gr
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-492854 & 2310- 492946

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ και συμπληρώστε τα στοιχεία σας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σε 24 ώρες.


Μπορείτε απ’ευθείας να εγγραφείτε στα προγράμματά μας με εύκολο και γρήγορο τρόπο

Επισκεφτείτε την κεντρική ιστοσελίδα μας:

www.perrotiscollege.edu.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

2310-492854
2310-492946