B.Sc.

​​Επιστήμη και
Τεχνολογία Τροφίμων

Cultivating minds
that feed the world

Ζητήστε Πληροφορίες



ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Τεχνολογία Tροφίμων σχετίζεται με την επεξεργασία και μεταποίηση πρώτων υλών τροφίμων σε ασφαλή, υγιεινά, θρεπτικά, νόστιμα και ελκυστικά τελικά προϊόντα. Η Τεχνολογία Τροφίμων αξιοποιεί και ενσωματώνει την εφαρμογή πολλών τεχνολογικών επιστημών όπως τεχνολογία υλικών, μηχανική, τεχνολογία εργαστηριακών οργάνων, γεωπονία, συσκευασία  και βιοτεχνολογία.

Η Επιστήμη Τροφίμων αποτελεί τη βάση για την επιστημονική κατανόηση της σύνθεσης και της συμπεριφοράς των τροφίμων κάτω από διάφορες συνθήκες επεξεργασίας και συντήρησης. Ενσωματώνει το συνδυασμό πολλών επιστημών όπως διατροφή, ενζυμολογία, μικροβιολογία, φαρμακολογία, τοξικολογία, καθώς και σειράς επιδράσεων της επεξεργασίας, της μεταποίησης και αποθήκευσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Το Perrotis College προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην ακαδημαϊκή, επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη των σπουδαστών του. Δυνατότητα εγγραφής στα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν όλοι οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής ή θρησκείας. Η αξιολόγηση των υποψηφίων στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε ακαδημαϊκά προσόντα.

Τα κριτήρια εισαγωγής είναι τα εξής

  • Γενική βαθμολογία Απολυτηρίου Λυκείου
  • Επίπεδο ή/και πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας
  • Συνοδευτική επιστολή
  • Συστατικές επιστολές

Οι υποψήφιοι σπουδαστές που δεν πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής και δεν προσκομίζουν πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας, δίνουν κατατακτήριες εξετάσεις στο Perrotis College.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

YEAR 1

  • Basic Food Chemistry
  • Food Studies
  • Introductory Biochemistry
  • Professional Skills and Studies
  • Nutrition
  • Food Safety Management
  • Food Preservation and Process Technology
  • Sensory Analysis of Food


YEAR 2

  • Biochemistry
  • Applied Food Law
  • Applied Food Product Development
  • Analysis and Examination of Food
  • Research Methods
  • Confectionery Technology
  • Dairy Technology
  • Food Labelling and Composition
  • Processing Technology

YEAR 3

  • Industrial Work Experience*
  • Applied Food Safety
  • Applied Food Biochemistry
  • Contemporary Nutrition
  • Applied Quality Management
  • Research Project
  • Advanced Food Product Development
  • Food Biotechnology
  • Current Issues in Food and Nutrition


Ζητήστε Πληροφορίες



ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Οι απόφοιτοι της συγκεκριμένης ειδικότητας μπορούν να απασχοληθούν στη βιομηχανία των τροφίμων, που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική οικονομική δραστηριότητα στον κόσμο ως στελέχη:

  • Σχεδιασμού νέων προιόντων
  • Παραγωγής
  • Ποιοτικού Ελέγχου
  • Διοίκησης

Μπορούν να εργαστούν επίσης σε ερευνητικά εργαστήρια, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και μικροβιακών αναλύσεων, σύμβουλοι στον τομέα των τροφίμων, στελεχη σε εταιρείες προμήθειας και διαχείρισης πρώτων υλών για τη βιομηχανία, όπως επίσης και σε εταιρείες ελέγχου ποιότητας και διαχείρισης συστημάτων ασφάλειας τροφίμων και ποτών.



Για αναλυτική ενημέρωση :
ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ή επισκεφτείτε την κεντρική ιστοσελίδα μας www.perrotiscollege.edu.gr
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-492854 & 2310-492810

Ζητήστε Πληροφορίες




Μπορείτε απ’ευθείας να εγγραφείτε στα προγράμματά μας με εύκολο και γρήγορο τρόπο

Επισκεφτείτε την κεντρική ιστοσελίδα μας:

www.perrotiscollege.edu.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

2310-492854
2310-492810

Ζητήστε Πληροφορίες